Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
śmietana 18 proc 300 ml
sól, pieprz do smaku
masło 2 łyżki
koper świeży 1 łyżka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Grzybki oczyścić,umyć, pokroić na plasterki lub ćwiartki.Obgotować w osolonej wodzie przez ok.15 min.Odcedzić.

W rondelku rozgrzać masło,wrzucić obgotowane grzybki,koper i dusić przez ok 20 min.
Cebulę obrać,pokroić w kostkę, smażyć na złoty kolor,dodać do duszących się grzybków.Po 20 minutach dodać śmietanę Doprawić do smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 06.06.2012 23:38
smaczne
Andysz 31.05.2012 10:13
mmm lubię;)
Juleczka20 06.02.2012 11:05
uwielbiam
Mariposas 13.11.2011 07:34
lubię grzybki w śmietanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak