Sposób przygotowania

Kasze jęczmienną,ryż ugotować . Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć razem z mięsem na patelni . Podsmażone mięso z cebulką dodać do ugotowanego ryżu i kasza jęczmiennej wymieszać doprawić przyprawami do smaku .

Z kapusty wyciąć głąb i delikatnie pozdejmować liście ,starając się ich nie uszkodzić . Pościnać zgrubiałe części . W garnku zagotować wodę , do wrzątku wkładać liście na minutę tak żeby zmiękły.Odsączyć.
Na sparzone , miękkie liście nakładać farsz, zwijać gołąbki.W dużym garnku położyć na spód liście kapusty a na nich układać dość ciasno gołąbki.

Wszystko polać wodą(lub bulionem). Dusić na małym ogniu pod przykryciem (w czasie gotowania dolewać jeśli to konieczne dolewać wodę). Gotować aż gołąbki będą miękkie.
Podawać z sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Na pewno bardzo smaczne:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    uwielbiam gołąbki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ja również uwielbiam gołąbki;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    przepadam za gołąbkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !