Sposób przygotowania

Wykonanie:
Kapustę płuczemy i odgotowujemy w 4 litrach wody przez około 30 min. Po czym odcedzamy ją. Ponownie zalewamy wodą, dodajemy kostki rosołowe i wcześniej umyte i pokrojone kurki. Wszystko gotujemy około 50 minut. Kiełbase kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Ugotowana kapustę odcedzamy, dolewamy troczę świeżej gorącej wody na dno by kapusta nie przywarła oraz podsmażoną kiełbasę razem z tłuszczem ze smażenia i koncentrat. Wszystko przyprawiamy do smaku. Dusimy 10 minut. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki smalcu dodajemy make i sporządzamy zasmażkę, gdy już nabierze rumianego koloru odstawiamy ją do ostygnięcia. Zimną zasmażkę łączymy z kapustą wszystko razem dusimy jeszcze 20 minut.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    Kate131

    przepis wart wyprobowania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pysznie,na pewno wypróbuje.
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    o ciekawe, nigdy nie jadłam bigosu z kurkami, w ogóle z żadnymi grzybami, jedynie jako dodatek w postaci pieczarek :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam kurki więc i ten przepis koniecznie muszę wypróbować
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika192

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    fajny pomysl
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    jest pyszny na prawdę polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta51

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    z kurkami nie robiłam ale na pewno jest super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Bigos i piwo :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Damian19

    o kurek sie dawno nie jadlo...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    cos innego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    lubię te grzybki, więc bigos na pewno będzie super!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    Dobry pomysł z tymi kurkami :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    becia879

    uwielbiam bigos
  • 0
    original
    Opublikowano

    Karolek1

    Bardzo apetycznie wygląda na zdjęciach...
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    całkiem ciekawa propozycja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika148

    wyglada pysznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Z kurkami jeszcze nie jadłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    kurek mam dużo, muszę zrobić
  • 2
    original
    Opublikowano

    magdalea

    uwielbiam dania z kurkami:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Bardzo dobry!
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    lubię;pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    uwielbiam kurki i wszystko co z nimi jest podawane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Ciekawy przepis i smak musi być super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    nie dosc,ze bigos to jeszcze i kurki,mniam!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !