Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruskie, okrągłe, zielone i żółte... cukinie pieczone

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia żółta 2 szt okrągła
cukinia 1 szt zielona okrągła
ziemniaki młode 3 szt
cebula 1
twaróg 200 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
olej do smażenia
kiełbasa do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie, okrągłe, zielone i żółte... cukinie pieczone

Z cukinii odkrawamy kapturek, wydrążamy środki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę oraz pokrojony farsz z cukinii. Całość smażymy do miękkości. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Obieramy ze skórki. Blendujemy z twarogiem na gładką masę. Dodajemy do niej podsmażony miąższ cukinii z cebulką. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Masą faszerujemy cukinie, przykrywamy je odkrojonymi wcześniej czapeczkami. Pieczmy je do miękkości ok. 45-55 minut ( w zależności od wielkości) , temp. 190 stopni. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 29.07.2014 19:33
Wyglądaja bardzo interesujaco :)
gosia561 29.07.2014 17:18
bardzo to jest ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak