Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
cebula 1 szt
mięso gulaszowe 0,5 kg
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek
tłuszcz
Liść laurowy suszony Prymat
kasza jęczmienna 400 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ

Mięso gulaszowe obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu.
Podsmażone mięso przełożyć do rondla, podlać wrzącą wodą, dodać listek, sól i pieprz, gotować do miękkości.
Gdy mięso jest miękkie, dodać wegetę.
Gdyby sos był za rzadki, to zrobić ciemną zasmażkę, dodać do sosu zagotować.
Gorącą kaszę wyłożyć na talerze polać sosem.

Podawać z buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak