Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z sosem mięsno pieczarkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 500 g
łopatka wieprzowa 400 g
pieczarki 400 g
cebula 1 szt
koperek 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z sosem mięsno pieczarkowym

Łopatkę umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
Pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić wg uznania.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć od czasu do czasu mieszając.
Dodać pokrojoną cebulkę, chwile podsmażać i dodać pieczarki.
Wszystko przyrumienić mieszając, aby się nie przypaliło.
Podlać około 1 litrem wody, i dusić prawie do miękkości.
Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać koperek i doprawić do smaku.
Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić sos zagotowując go.
Ewentualnie jeszcze doprawić w miarę konieczności.
Makaron ugotować wg przepisu, nałożyć na talerz i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 16.06.2012 18:17
ja kocha makarony
cukiereczek 16.05.2012 10:39
pycha
Jolanta40 30.12.2011 13:38
pycha
Justyna223 19.07.2011 20:40
bardzo lubię ten makaron
Kate131 30.06.2011 08:34
bardzo dobry makaronik
Ewa104 23.11.2010 09:58
Uwielbiam takie jedzonko.
iwa643 06.08.2010 08:00
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak