Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dekorowany mazurek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
masło 30 dag
cukier 30 dag
białka jaj 6 sztuk
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dekorowany mazurek

Białka jaj należy ubić na sztywną pianę. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę i pianę z białek. Ciasto podzielić na dwie części, jedną z nich wymieszać z kakao. Ciasto przełożyć na dwie blaszki wyłożone papierem do pieczenia i piec około 30 minut w temp. 180 stopni. Wystudzone ciasto należy przełożyć marmoladą i udekorować według własnego gustu, np. kolorowymi lukrami, masą kajmakową, polewą czekoladową, owocami kandyzowanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.08.2012 21:55
Piękny
Juleczka20 13.09.2011 11:13
śliczny
Barbara55 21.06.2011 16:59
do świat to jeszcze daleko
Jastinka 18.04.2011 09:15
ciekawe
pioge7 02.03.2011 16:21
pycha
rakow2
rakow2 17.02.2011 15:31
taki ładny napis to chyba tylko mazakiem można zrobić
Iwusia 01.12.2010 10:46
ale ładny :)
banditka 07.09.2010 13:22
cudne :) a jak tak ładnie napis namalowałaś?
Krzysztof42 19.08.2010 16:46
no to alleluja
Ewa109 27.05.2010 08:16
ciekawy przepis , chętnie go wypróbuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak