Sposób przygotowania

Przygotować rondelek z wodą, metalową miskę i drewnianą łyżkę.
Do rondelka nalać wodę do 1/2 wysokości.
Na rondelku ustawić miskę, powinna swobodnie opierać się o rondelek.
Włączyć gaz i wrzucić twaróg do miski.
Podgrzewać wodę, ser powinien zacząć się roztapiać.
Dodać sodę, i mieszać twaróg.
Dodać pozostałe przyprawy do smaku.
Podgrzewać jeszcze minutę, wyłączyć gaz.
Łopatkę pokroić w drobną kosteczkę, szczypiorek umyć, osuszyć i również pokroić.
Szczypior i łopatkę dodać do sera, wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    apetycznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ciekawy pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ciekawy pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzycho2

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Hmm... nigdy takiego serka jeszcze nie robiłam. A przyznam, że zaciekawił mnie ten przepis. Jestem bardzo ciekawa jak smakuje, bo zapowiada się smakowicie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    zawsze kupuje serki topione nawet nie pomyślałam że można takie zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !