Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1
ziemniaki 5
kiełbasy 3
cebula 1
kości na zupę

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka

Do garnka wlewamy wode wstawiamy na sredni ognień wrzucamy kości i gotujemy. Nastepnie kroimy ziemniaki i marchew w kostkę i wrzucamy do garnka następnie podsmażamy pokrojona w kostkę kiełbase i cebulkę gdy juz ziemniaki będą miękkie dorzucamy kiełbasę do zupy na koniec wlewamy rozrobione w wodzie dwie torebki gotowej zupy grochówki. Gotujemy jeszcze około 20 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 01.10.2011 16:08
moja ulubiona zupka
marcia71 07.07.2011 12:22
nie przepadam
Wacław 19.06.2011 12:38
najlepsza zupa po rosołku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak