Sposób przygotowania

Śmietanę kremówkę należy schłodzić w lodówce i ubić, podczas ubijania dodać cukier puder, na końcu wlewać po łyżeczce mocnego naparu z kawy. Tak przygotowany krem można podawać jako deser, np. z biszkoptami lub jako przełożenie do ciast. Wówczas można dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    słodko jest
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawy kremik
  • 0
    original
    Opublikowano

    kiziolek201

    Super
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    słodziutki, tłuściutki
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    dla mnie bomba
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karol P

    bardzo apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    idealny krem do przekładania ciast
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !