Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZŁOTA ROSA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
jajko 6 szt
cukier waniliowy 1 opak
margaryna 0,5 kost
proszek do pieczenia 1 łyżka
sok z cytryny
mleko 2 szkl
budyń śmietankowy 1 opak
olej 1/2 szkl
cukier zwykły 1,5 szkl
ser biały 750 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: ZŁOTA ROSA

CIASTO
Zagnieść ciasto z margaryną, 3 żółtkami, mniejszą połową szkl. cukru, mąką, proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy.
Ciastem wyłożyć spód i boki blachy.

MASA
Ser, 3 całe jajka, szkl. cukru, budyń śmietankowy, sok z cytryny, olej i mleko.
Połączyć wszystkie składniki, dobrze wymieszać robotem.

Wylać masę na ciasto, masa będzie bardzo rzadka, ale ma tak być.
Włożyć do piekarnika na godzinę piec w 180 stop.
Na dziesięć minut przed końcem pieczenia na wierzch ciasta wyłożyć pianę ubitą z pozostałych 3 białek i resztą cukru.
Zapiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 17.04.2012 09:20
robiłam ostatnio ten sernik z rosą-jest po prostu pyszny-takiego sernika moja rodzina ejszcze nie jadła, a rosa na wierzchu jest wyśmienita, mi ywszła dość gruba, ale super
SyMiki 06.04.2011 19:45
pyszne
Koper 21.02.2011 10:44
całkiem fajne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak