Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERNIK

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier 1 szkl
margaryna 1/2 kost
mąka 3 szkl
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 torebka
dżem 1 słoiczek
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżeczki
kakao 2 łyżki
mleko 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: PIERNIK

Margarynę, cukier, jajka utrzeć.
Mąkę z przyprawą, sodą i kakao wymieszać.
Do utartej margaryny dodać sypkie składniki, stopniowo mieszając dodawać, mleko i wykładać dżem.
Ciasto utrzeć i wylać na blachę upiec.
Wierzch ciasta można polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak