Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa migdalowa z fasoli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 kostka
cukier puder 1 szklanka
fasola 2 szklanki
olejek migdałowy 2-3 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Masa migdalowa z fasoli

Dokladnie umytą fasolę zalać przegotowaną letnią wodą i zostawić na noc, nastepnego dnia ugotowac w tej samej wodzie. Bardzo miekka i cieplą fasole przetrzeć przez sitko. Masło utrzec na piane i nie przerywając ucierania dodawac po łyzce cukru pudru i ostudzonej fasoli, a pod konec wlać olejek migdalowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 25.08.2011 21:01
super
Joanna132 13.02.2011 09:30
super
Kate131 13.02.2011 09:18
ciekawy przepis
elżbieta20 11.09.2010 15:41
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak