Sposób przygotowania

Poszczególne galaretki przygotować w osobnym naczyniu, według przepisu na opakowaniu, zmniejszając jednak podaną w przepisie ilość wody o połowę.

Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na 5 minut.
Gdy żelatyna napęcznieje, wlać wrzącą wodę i mieszać do momentu całkowitego rozpuszczenia się żelatyny.
Odstawić do ostudzenia.

Serki przełożyć do naczynia, dodać cukry i miksować około 10 minut, dodając wystudzoną żelatynę.
Masę serową podzielić na 3 części, do każdej z nich dodać do pierwszej części, agrest, do drugiej czerwone porzeczki, a do ostatniej orzechy i rodzynki.

Każdą część osobno i delikatnie wymieszać.
Do wysmarowanej tortownicy wykładać kolejnymi warstwami, masę serową i galaretkę.
Włożyć do lodówki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    na pewno dobry.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !