Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik kolorowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serki homogenizowane 3 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 8 łyżeczek
galaretki kolorowe 3 szt
rodzynki 1/4 szkl
cukier waniliowy 1 opak
cukier puder 1 szkl
agrest 3/4 szkl
porzeczki czerwone 1/2 szkl
woda 2 (wrząca)
woda zimna 3/4 szkl
orzechy włoskie 1/4 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik kolorowy

Poszczególne galaretki przygotować w osobnym naczyniu, według przepisu na opakowaniu, zmniejszając jednak podaną w przepisie ilość wody o połowę.

Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na 5 minut.
Gdy żelatyna napęcznieje, wlać wrzącą wodę i mieszać do momentu całkowitego rozpuszczenia się żelatyny.
Odstawić do ostudzenia.

Serki przełożyć do naczynia, dodać cukry i miksować około 10 minut, dodając wystudzoną żelatynę.
Masę serową podzielić na 3 części, do każdej z nich dodać do pierwszej części, agrest, do drugiej czerwone porzeczki, a do ostatniej orzechy i rodzynki.

Każdą część osobno i delikatnie wymieszać.
Do wysmarowanej tortownicy wykładać kolejnymi warstwami, masę serową i galaretkę.
Włożyć do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.11.2015 23:16
na pewno dobry.
Goya 16.01.2012 16:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak