Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberek 30 dag
pęczek włoszczyzny
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziemniaki 3-4
kiszonych ogórków 5-6
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Żeberka zalać wodą i gotować. Następnie dodać włoszczyznę i pozostałe składniki. Gotować do miękkości. na samym końcu dodać starte na tartce kiszone ogórki. Całość zabielić śmietaną i doprawić do smaku. przed podaniem posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 08.07.2012 22:23
też często zabielam ogórkową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak