Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa zupa

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 70 dag
ziemniaki 30 dag
śmietana 2 łyżki
boczek 40 dag
kiełbasa 2 pęta
mięso wieprzowe 20 dag
marchew 2 sztuki
natka pietruszki
Majeranek suszony Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Porada

Zupa jest gęsta i treściwa.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa zupa

Fasolę moczymy na noc. Gotujemy na miękko z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Kiełbasę, boczek i mięso kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Ziemniaki kroimy z kostkę, marchew w plasterki. Warzywa i mięso dokładamy do zupy. Gotujemy do miękkości warzyw. Zupę zabielamy, doprawiamy do smaku. Dokładamy posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 24.12.2016 11:05
smaczna zupa
basiazet 24.10.2016 12:34
dobra i treściwa :)
norweska20 25.07.2014 00:19
smakowita zupka
Katarzyna59 23.07.2014 17:01
uwialbiam takie zupy
Anna133 19.07.2014 10:04
pożywna i smaczna zupa
gusia1000 19.07.2014 00:51
Apetycznie ona wygląda.
halina17 18.07.2014 21:10
Lubię fasolową zupę.
kloruś 18.07.2014 20:54
Wygląda przepysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak