Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewa szynkowa do peklowania

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 dag
Liść laurowy suszony Prymat 10 sztuka
czosnek 10 ząbek
woda 5 (przegotowana)
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 30 sztuka
Goździki całe Prymat 8 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 30 sztuka
mięso wieprzowe 10 (np. łopatka)
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 30-40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewa szynkowa do peklowania

Wszystkie składniki (oprócz czosnku i mięsa) zagotować w wodzie. Czosnek drobno posiekać, dodać do zalewy, wymieszać. Zalać mięso, pozostawic na 3-7 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 22.11.2010 20:19
Extra!
Klaudia007 25.09.2010 10:48
muszę sobie gdzieś zanotować bo przydatny przepis
Katarzyna/kate1980 28.08.2010 13:58
też muszę sobie gdzieś spisać
Matik 06.08.2010 12:09
przyda sie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak