Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6
mąka tortowa 1 szklanka
mąka ziemniaczna 1 łyżka
ocet 1 łyżeczka
proszek do piecznia 2 łyżeczki
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Do żółtek wsypać proszek do pieczenia i dodać ocet- wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier, następnie żółtka(gdy \"podrosną\"), jeszcze chwilę ubijajać, następnie dosypać przesiane mąki-wymieszać, najlepiej łyżką drewnianą.

Piec w 180 stopni, ok 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 06.09.2011 12:48
super
marcia71 10.08.2011 10:50
dobry
msmariusz 29.11.2010 21:30
calkiem ładnie wyglada
gusia1000 16.09.2010 17:17
ładny Ci wyszedł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak