Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier jeżynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 25 dag
cukier 15 dag
żytniówka 0,7 l

Przepis i sposób przygotowania na: Likier jeżynowy

Jeżyny przebrać, oberwać szypułki, ostrożnie umyć, dokładnie osączyć z wody, razem z cukrem i cynamonem włożyć do dużego słoja zalać żytniówką tak aby przykrywała jeżyny, słój zamknąć, odstawić na 6-8 tygodni w chłodne miejsce, od czasu do czasu zamieszać likier przecedzić przez bibułkę filtracyjną, zlać do butelek, zamknąć, odstawić na kilka tygodni do naciągnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak