Sposób przygotowania

Zaczynamy od pieczarek. Obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Następnie wrzucamy do rondla na rozgrzany olej i dusimy ok. 20 min, w między czasie przyprawiając solą wg uznania. Gdy pieczarki będą już gotowe kładziemy je na przekrojone buły, całość posypujemy grubą warstwą startego na dużych oczkach sera żółtego i pokrojonej w paseczki lub kwadraciki polędwicy. Przygotowane zapiekanki wkładamy na 10 min do piekarnika rozgrzanego do temp ok 150 stopni. Jeśli zobaczymy, że ser już jest roztopiony, oznacza to, iż zapiekanki są gotowe. To danie naprawdę nie może się nie udać.Dobrze smakuje z kechupem lub/i majonezem.
Smacznego:)

Oczywiście można zmienić składniki, co kto lubi :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Szybka, ale i dobra.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !