Sposób przygotowania

Owoce opłukać, osączyć dokładnie. Wiśnie wydrylować i zasypać niewielką ilością cukru, odstawić na 30 min.. Ryż opłukać, zalać mieszaną wody i mleka, gotować na małym ogniu ok. 20 min. aż wchłonie cały płyn i będzie miękki. Dodać cukier waniliowy, odrobinę soli i trochę cukru w/g własnego smaku. Nałożyć porcje ryżu na talerze, polać sokiem, który puściły wiśnie, oprószyć cynamonem. Podawać z owocami i jogurtem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Jeśli ryż zostanie dobrze nasączony poprostu palce lizać.
  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Smaki z dzieciństwa!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Och uwielbiam takie danko.
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    danie super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z chęcią wypróbuję ten przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesujące
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    z ryżem to raczej nie dla mnie, chociaż wygląda fajnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ślicznie podane!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszny,dla mojego łasucha:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Muszę zrobić bo Mama mi nie daruje jak nie będzie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ekstra,robie taki z jablkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !