Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki kukurydziano-serowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szkl
mąka kukurydziana
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej do smażenia
jajko 1 szt
ser biały 0,5 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki kukurydziano-serowe

Jajko lekko rozbić ze słodzikiem, dodać ser i mleko, przemieszać blenderem lub mikserem.. dodać proszek do pieczenia i mąki tyle by wyszło gęste ciasto o konsystencji gęstej śmietany.. Smażyć na lekko zwilżonej oliwą patelni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 06.03.2011 09:40
strasznie fajne placuszki :)
Sarenka 22.12.2010 21:23
Alez ladne!
banditka 06.09.2010 14:22
uwielbiam wszelkie placuszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak