Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta 2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
ser biały 30-35 dag
olej do smażenia
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
tymianek
oliwa
bazylia świeża do dekoracji

Porada

To nasza polska papryka z włoskim akcentem. Pyszne połączenie delikatnie wyczuwalnych pomidorów i sera, przełamane świeżą, aromatyczna bazylią.

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Papryki myjemy, przekrawamy na połowę i oczyszczamy z gniazd nasiennych.
Cebulę kroimy w kostkę. Rumienimy na oleju i studzimy.
Gotową cebule dokładamy do sera. Ser mieszamy dodatkowo z jogurtem i przyprawami. Masę serową rozgniatamy widelcem, łącząc dokładnie składniki.
Połówki papryki nadziewamy twarogowym farszem i kawałkami pokrojonego pomidora. Skrapiamy oliwą i zapiekamy około 15 minut.
Przed podaniem listki siekamy i posypujemy nimi danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.07.2014 00:09
Też tak robię.
gosia1988 12.07.2014 22:32
smakowicie wygląda
Marta1986 12.07.2014 19:52
super smakowicie
czekoladka_m 12.07.2014 19:12
Apetyczna;))
Pietruszka 12.07.2014 18:30
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak