Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z płoniejących pomidorów

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 sztuka
kiełbasa 1 pęto
papryczka chili 1 sztuka
pomidory 1 kg średnio dojrzalych
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
papryka czerwona 1 sztuka
śmietana 2 łyżki

Porada

To świetny sposób na wykorzystanie zielonych oraz płoniejących pomidorów. Leczo podajemy do chleba. Danie jest nietuczące, lecz kuszące.

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z płoniejących pomidorów

Por kroimy w plasterki. Obsmażamy na oleju. Dokładamy kiełbasę pokrojoną w plastry. Następnie dokładamy do niego pokrojoną drobno papryczkę chili, pokrojone w plastry pomidory oraz w paski paprykę. Całość gotujemy około 20 minut, by warzywa były miękkie. Nasze leczo zabielamy śmietaną oraz doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 13.07.2014 12:06
co oznacza płoniejący pomidor, bo pierwszy raz słyszę to określenie?
gusia1000 13.07.2014 00:11
Warto to robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak