Sposób przygotowania

Mięso opłukać, wytrzeć ręcznikami papierowymi. Podzielić na kawałki, tak na 2-3 kostki. Natrzeć porządnie paprykami, oprószyć lekko pieprzem, solą i majerankiem, odłożyć do lodówki na min. 1 godzinę. Cebule obrać, pokroić w grube plastry. Mięso skropić olejem. Do specjalnego worka do pieczenia włożyć plastry cebuli, na nich ułożyć kawałki żeberek, wlać ok. 1/3 szkl. wody. Dokładnie zamknąć woreczek i ułożyć go w żaroodpornym naczyniu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C , piec ok. 1-1,5 godziny.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Nabrałam apetytu na żeberka... Wyglądają pysznie:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    wpisując przepis gdzieś po drodze zgubiłam czosnek granulowany, dodałam go razem z papryką do natarcia mięsa
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Rewelacyjne!
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Super...........
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    świetne
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    rewelacyjny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    oj zjadłoby się...
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !