Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka paprykowe, pieczone w worku

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kg żeberek wieprzowych 1
cebule 2

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka paprykowe, pieczone w worku

Mięso opłukać, wytrzeć ręcznikami papierowymi. Podzielić na kawałki, tak na 2-3 kostki. Natrzeć porządnie paprykami, oprószyć lekko pieprzem, solą i majerankiem, odłożyć do lodówki na min. 1 godzinę. Cebule obrać, pokroić w grube plastry. Mięso skropić olejem. Do specjalnego worka do pieczenia włożyć plastry cebuli, na nich ułożyć kawałki żeberek, wlać ok. 1/3 szkl. wody. Dokładnie zamknąć woreczek i ułożyć go w żaroodpornym naczyniu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C , piec ok. 1-1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 15.02.2012 22:36
dobre
kasienka23 23.10.2011 13:52
uwielbiam
Misiek1 08.02.2011 11:17
oj zjadłoby się...
aguus 16.01.2011 11:29
rewelacyjny przepis
BozenA 10.12.2010 19:31
świetne
BozenA 10.12.2010 19:31
świetne
misia53 17.09.2010 20:56
Pycha!
ZEWA 07.08.2010 18:09
Super...........
Ewa104 05.08.2010 20:09
Rewelacyjne!
SmacznaPyza 05.08.2010 12:43
wpisując przepis gdzieś po drodze zgubiłam czosnek granulowany, dodałam go razem z papryką do natarcia mięsa
Agnieszka_B 05.08.2010 11:16
Nabrałam apetytu na żeberka... Wyglądają pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak