Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier waniliowy 1 opak
masło 15 dkg
mąka 10 dkg
cukier 10 dkg
marmolada
biały ser 10 3-krotnie mielony
ziemniaki ugotowane przetarte dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki ziemniaczane

Zważyć masę ziemniaczaną. Dodać pozostałe składniki i zamiesić ciasto. Rozwałkować niezbyt cienko, wykrawać szklanką krążki, nakładać marmoladę, lepić zgrabne pierożki i układać zalepionym w ząbki brzegiem do góry na wysmarowanej blasze. Piec w 180 stop. do zrumienienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.11.2015 23:12
Smaczne są.
Izabela/bella81 05.04.2011 10:46
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak