Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka na ciepło

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 0,5 kg
śmietana 0,5 szkl
jajko 1 szt
sól
masło do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka na ciepło

Brukselkę oczyścić, umyć i podgotować we wrzącej i osolonej wodzie. Jajka roztrzepać ze śmietaną i brukselkę ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie i zalać śmietaną z jajkami, zapiec w 175 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.11.2015 23:12
Dobre danie.
angelusia111 13.12.2011 19:53
Uwielbiam brukselkę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak