Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z solą, dodać olej, roztrzepane jajko i tyle mleka aby ciasto było gęstości lejącej śmietany. Dokładnie wymieszać aby nie było grudek, odstawić na 30 min. żeby odpoczęło. Następnie usmażyć naleśniki, ja smażę na teflonowej patelni. Na drugiej patelni zrumienić na łyżce oleju pokrojoną w kosteczkę kiełbasę, dodać posiekaną cebulę i pokrojone drobno, oczyszczone wcześniej pieczarki. Podsmażyć, dodać ryż, smażyć mieszając 3-4 min.. Doprawić do smaku. Przygotowany farsz nakładać na każdy naleśnik, nie za dużo, posypać niewielką ilością sera. Składać na 4 części, w trójkąty. Gotowe ułożyć jeden obok drugiego na lekko posmarowanej olejem blaszce, posypać serem, zapiekać 10-15 min. w piekarniku nagrzanym do 160 st.C. Podawać na gorąco.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anecia04

    nie znoszę ryżu
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    my jesteśmy \"ryżojady\", ale rozumiem :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    ślicznie podane, ja też bardzo lubie ryż więc postaram sie to kiedys przyrzadzic:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mdepfs

    kocham nalesniki :D
  • 0
    img_20161006_081029_814
    Opublikowano

    Smaczna_B

    moim zdaniem niesmaczny ten farsz
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    twoim zdaniem - patrząc na Twoje przepisy nie dziwię się opinii bo nie masz smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !