Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekkie ciasto z rabarberem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,75 szklanka
mąka ziemniaczna 0,25 szklanka
cukier 0,75 szklanka
jaja 4
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
rabarbar 50 dag
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Lekkie ciasto z rabarberem

Jajka utrzeć z cukrem na puszysta masę, dodać przesiana make z proszkiem do pieczenia, starannie wymieszać. Na dno natłuszczonej tortownicy ulozyc obrany na kawałki rabarbar, wlać ciasto i piec ok.50 min w temp. 170 stopni. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 05.06.2012 08:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak