Sposób przygotowania

Mięso ugotować wraz z warzywami, piprzem i włoszczyzną. Doprawić kucharkiemm. Mięso i warzywa wyjąć, rosół przecedzić na drobnym sitku. Mięso poobierać z kości na drobne kawałki. Marchew i por pokroić na cieńkie paseczki.
Wraz z rosołem zmieszać żelatynę wg opisu na opakowaniu.
Przygotować plastikowe pojemniczki i opłukać w zimnej wodzie. Układać por. Zalać niewielką ilością żelatyny i włożyć do lodówki. Następnie ułożyć marchewnkę i ponownie zalać, wstawić do lodówki. Jak się zsiądzie dodać mięso i zalac resztą żelatyny. z pojemniczków wyciągać zanurzając najpierw w gorącej wodzie.

Na zdjęciu po prawej stronie.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !