Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 1 Kg
mąka tortowa 1 szklanka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka
ocet 10 % 4 łyżki
cukier 4 łyżki
kieczup pikantny 4 łyżki
olej roślinny 1/2 szklanki
sól szczypta
papryka konserwowa 900 gram
cebula biała 1 sztuka
woda 1/2 (źródlana)
woda 1.1/2 (źródlana)
jajko 1 sztuka
ogórek 900 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w warzywach

Rybę pokrajać na kawałki , maczać w cieście zrobionym z 1 szklanki maki, 1/2 szklanki wody ,1 jajko,1 łyżka Vegety.
Zrobić zalewę z 1.1/2 szklanki wody,4 łyżki octu,4 łyżki keczupu keczupu pikantnego,4 łyżki cukru,1/2 szklanki oleju sol do smaku,1 słoik ogórków , papryki i cebule pokroić w kostkę wszystko razem zagotować.

Usmażona rybę ułożyć w naczyniu zalać zalewa warzywną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak