Sposób przygotowania

Z 1 kg cytryn zetrzeć lekko skórkę. Następnie włożyć cytryny do zimnej wody i gotować przez 15 minut. Wyjąć z wody i pokroić na ćwiartki. Usunąć pestki. Ćwiartki cytryn włożyć do zimnej wody na 3 godziny zmieniając wodę 3 razy. Następnie przygotować syrop z 1 litra wody i 1 kg cukru. Gdy syrop się zagotuje włożyć cytryny i gotować przez 2 godziny. Następnie włożyć można do słoików.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    można sobie jeść taką konfiturę byle nie za kwaśna była
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    konfitury są dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !