Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Japonka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 15 dag
cukier puder 1 szklanka
obrane i starte na tarce jablka 40 dag
mak 25 dag
jajko 6
kasza manna 6 lyzka
proszek do pieczenia 2 lyzeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Japonka

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodawać po jednym żółtku, wciąż ucierać, wsypać mak, kaszkę mannę i jabłka, wszystko starannie utrzeć. Na końcu połączyć z piana ubita z białek i proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Piec ok. 50 min w temp. 2oo stopni. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak