Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek orzechowy
Masa orzechowa:
Mleko zagotować, zalać orzechy i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce orzechów, ucierać.
Mazurek orzechowy:
Ciasto posmarować masa orzechowa, udekorować.
mąka | 2,5 szklanka |
cukier puder | 0,5 szklanka |
margaryna | 100 gram |
jajko | 1 |
żółtko jajek | 1 |
miód | 5 łyżka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
mleko | 200 ml |
masło | 100 gram |
orzechy | 200 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: