Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karminadle Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso 500 g
czosnek 4 ząbki
bułka czerstwa 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łużka
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Karminadle Eli

Bułkę namoczyć w wodzie.Gdy będzie już miękka,wyjąć i odcisnąć z wody.Cebulę drobno posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Do mielonego mięsa dodać odciśniętą bułkę,cebulę,czosnek,jajko,wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać.Formować klopsy,obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 14.09.2011 21:52
super
indi 28.01.2011 12:41
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak