Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w paltocikach Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piwo jasne 1 szklanka
woda 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól do smaku
mąka pszenna-żeby ciasto miało gęstość śmietany około 1/2 kg
pieczarki 500 g
cebula biała 2 sztuki
olej do smażenia
keczup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w paltocikach Eli

Wszystkie składniki ciasta (piwo,woda,2 jajka,sól,mąka)zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.
Pieczarki pokroić,cebulę posiekać,razem przesmażyć z solą i pieprzem.Parówki obrać z osłonek i podgrzać w wodzie.Na naleśniki kłaść po parówce i łyżce pieczarek,zawijać jak gołąbki i obsmażyć z obu stron na oleju.Na talerzu polać keczupem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 26.06.2011 17:37
wyglądają apetycznie:)
wedith1 16.09.2010 12:29
Super! Bardzo mi się podoba pomysł! Wypróbuję go na pewno!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak