Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulaczki Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piwo jasne 1 szklanka
woda 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól do smaku
mąka pszenna-żeby ciasto niało gęstość śmietany pkpłp 1/2 kg
boczek wędzony 300 g
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
olej do smażenia
keczup pikantny
cebula biała 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulaczki Eli

Wszystkie składniki ciasta (piwo,woda,2 jajka,sól,mąka) zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.
Obrane cebule pokroić na ćwierć krążki.Boczek pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać odrobinę oleju,wrzucić boczek i chwilę smażyć.Dodać cebulę,doprawić solą,pieprzem,maggi i dusić pod przykryciem,często mieszając,aż cebula będzie miękka. Na naleśniki rozłożyć farsz,zwinąć jak krokiety i obsmażyć z obu stron na rumiano,na oleju.Na talerzach ułożyć naleśniki i polać keczupem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 01.10.2011 11:42
Apetyczny przepis i zdjęcie również.
Pacia 09.08.2011 10:26
za pewne bardzo smaczne
Pacia 09.08.2011 10:26
za pewne bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak