Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmazyn Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karmazyn filety 4 sztuki
olej roślinny 5 łyżek
olej sezamowy 1 łyżka
sos tabasco 5 kropli
sos sojowy 2 łyżki
ocet ryżowy 1 łyżka
miodu wielokwiatowego 1 łyżeczka
olej do smażenia
sos chili 1 (słodki)
sos sojowy grzybowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Karmazyn Eli

Wszystkie składniki marynaty ubić trzepaczką.Umyte filety osuszyć ręcznikiem papierowym,przekroić na mniejsze kawałki,posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 2 godziny.Rybę wyjąć z lodówki,osuszyć ręcznikiem papierowym.Na patelni mocno rozgrzać olej i usmażyć rybę z obu stron.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dasada1 08.08.2010 21:10
To musi byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak