Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Jagodowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody 350 gramów
cukier 1 łyżka
śmietana 30% 3-4 łyżki
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Jagodowa


Jagody przebrane, opłukane wsypujemy do garnka, dodajemy cukier,


2. Zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy jeszcze około 2-3 minuty,


3. W międzyczasie gotujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu,


4. Dodajemy śmietanę, zagotowujemy, podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agiatis 04.07.2014 13:50
Dziękuję Wam za tak pozytywne opinie :*
monika141 03.07.2014 21:26
bardzo pyszna zupka
Pani Domu 03.07.2014 19:09
ładna i apetyczna
Smaczna_B 03.07.2014 17:24
Bardzo fajnie wygląda . Chętnie taką zrobię .
Anna133 03.07.2014 16:56
ja takich zup nie jadam i może to błąd bo wygląda cudnie
Gracer 03.07.2014 16:53
zupa z czasów dzieciństwa pycha
Christopher 03.07.2014 16:23
Nie przepadam za owocowymi,ale ta jest tak ładnie podana...
Jadwiga/Jaga85 03.07.2014 16:01
Ładnie podana!
Grazyna0211 03.07.2014 15:35
szybka i smaczna zupa
Maria 70 03.07.2014 15:34
Uwielbiam taką zupkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak