Sposób przygotowania

Umytą rybę osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w sporą kostkę.Składniki marynaty (ocet ryżowy,sosy:sojowy,chilli,rybny.oleje:sezamowy,roślinny,czosnek)ubić trzepaczką,wlać do ryby,wymieszać i włożyć do lodówki na 3 godziny.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Cebulę drobno posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę i przesmażyć na oleju.Pomidory odsączyć na sitku(zalewę zachować do sosu)i pokroić w kostkę.Do przesmażonej cebuli wlać około 1.5 litra wody,wlać zalewę z pomidorów i zagotować.Dodać koncentrat pomidorowy,przyprawy i chwilę pogotować.Makę rozprowadzić wodą,wlać do sosu,dodać pomidory pokrojone w kostkę i jeszcze chwilę pogotować.Rybę obsmażyć(partiami)na rozgrzanym oleju.
Na talerze wyłożyć makaron w kształcie wieńca.W środek nalać sos.Na sos wyłożyc rybę i posypać makaron potartym serem.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    polecam przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Wspaniałe.
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !