Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka do grilla

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sałatka

roszponka
sałata
brokuł 1 sztuka
ogórek zielony 1 sztuka
rzodkiewki 1 pęczek
papryka czerwona 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka

Dodatki

sok z cytryny
sól
pieprz
jogurt naturalny 150 g
ser feta 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka do grilla

Brokuł podzielić na małe różyczki, ugotować na parze.Wszystkie warzywa umyć, osuszyć.
Cebulę pokroić w krążki, polać sokiem z cytryny odstawić na 10 minut.

Ogórek, rzodkiewkę i sałatę pokroić w kosteczkę. Fetę pokroić w kostkę

W półmisku ułożyć roszponkę i potarganą sałatę, następnie warzywa, fetę, przyprawić solą, pieprzem, polać jogurtem.

Przed podaniem zamieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.09.2014 23:20
dobra sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak