Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki kiełbasiane Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna
boczek wędzony
cebula biała
patyki do szaszłyków

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki kiełbasiane Eli

Ilość składników w zależności od ilości szaszłyków.Kiełbasę pokroić w 2 cm kawałki.Boczek w kostkę 2.5x2.5x1 cm,cebulę w podobnej wielkości kawałki.Nabijać na dwa patyki do szaszłyków,na przemian:kiełbasę,cebulę,boczek (na początku i końcu jest kiełbasa)i tak dalej.Na jeden szaszłyk wchodzi 6 kawałków kiełbasy,5 kawałków cebuli i 5 kawałków boczku.Piec szaszłyki na gorącym grillu.Szaszłyki posypać przyprawą do grilla,gdy się \"spocą\".Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 16.01.2012 17:35
zjadłabym bardzo chętnie :-)
oliwkowa
oliwkowa 28.10.2010 21:11
super
Islanzadi 08.10.2010 00:44
Jeszcze tylko jakieś pieczone ziemniaczki by się przydały ;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak