Sposób przygotowania

Kapustę zalać woda tak by ją przykryła .Dodać przyprawę ,,Moc koperku i pietruszki „ i Bulionetkę .Gotować odkrytą przez 20 minut. Odcedzić .Na patelni rozgrzać olej .Wrzucić wędzonkę i zrumienić .Dołożyć masło i kiełbaski .Smażyć 5 minut obracając kiełbaski .
Przełożyć wędzonkę z kiełbaskami do kapusty i dusić na małym gazie kolejne 15 minut . Wsypać koper .Doprawić do smaku pieprzem, szczyptą cukru. i Delikatem .
Podawać z ziemniakami z wody ( najlepiej młodymi )

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gerwazy

    Widzę że z ciebie ogrodowy podróżnik ;) Ważne by w kapuście nie znajdywać innych, bardziej białkowych rzeczy ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !