Sposób przygotowania

Umyte plastry karczku osuszyć papierowym ręcznikiem.Rozbić lekko tłuczkiem,posolić,popieprzyć i oprószyć przyprawą do grilla z obu stron.Obtoczyć w mące(strzepać nadmiar mąki) i obsmażyć na gorącym oleju z obu stron na rumiano.Cebulę drobno posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Cebulę i czosnek dodać do mięsa,chwilę jeszcze smażyć.Podlać wodą,dodać kostkę mięsną i dusić(od czasu do czasu podlewać wodą)do miękkości.Wyjąć bitki,mąkę pozostałą po obtoczeniu mięsa wymieszać z wodą i wlać do sosu.Jeszcze chwilę pogotować.Smacznego!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    pyszności-z ziemniaczkami tłuczonymi i surówką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !