Sposób przygotowania

Pieczarki umyć i osuszyć. Trzonki grzybów odciąć. Na patelni rozpuścić masło, dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i posiekane trzonki grzybów. Chwilę podsmażyć i ułożyć na wierzchu kapelusze grzybów. Przykryć i dusić przez około 10 minut. Dodać sól, pieprz, śmietanę i wino. Składniki połączyć mieszając delikatnie, aby kapelusze pieczarek pozostały nienaruszone. Przykryć i dusić kolejne 10 minut. Kapelusze pieczarek przełożyć do naczynia żaroodpornego, napełnić podsmażoną cebulką, na każdym ułożyć po plasterku sera żółtego i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190ºC, aby ser się roztopił.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    pomyslowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wygladaja mega smacznie, musze wyprobowac:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Bardzo fajnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Bardzo fajnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    extra!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paulina33

    wyglądają super, a nazwa jest zabójcza :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    apetyczne pieczareczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !