Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć. Przekroić tak, aby powstał płat mięsa, natrzeć solą, czarnym mielonym pieprzem i przyprawą do karkówki, owinąć folią do żywności i odstawić na 4 godziny.

Przygotować farsz: pomidory obrać ze skóry, pokroić w kostkę i podsmażać na patelni. Dodać 2 cebule pokrojone w drobną kostkę, sól, pieprz, i majeranek. Smażyć całość 20 minut. Ostudzić.

Przygotowany farsz rozsmarować na płacie mięsa, posypać natką pietruszki, zwinąć roladę i obwiązać nicią. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Dookoła mięsa ułożyć 2 cebule pokrojone w piórka, dodać owoce jałowca i pokruszone liście laurowe. Po wierzchu posmarować oliwą z oliwek wymieszaną z majerankiem i przyprawą do karkówki. Naczynie żaroodporne przykryć, wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 180ºC na 2 godziny. Przed końcem pieczenia mięso odkryć, aby „złapało” ładny kolor.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    świetny przepis! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    wygląda super smacznie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    znakomicie wygląda i musi być bardzo smaczna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    przepyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    ciekawe, uwielbiam domowe wedlinki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    śliczna:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !