Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jednogarnkowa potrawa z kalafiorem i mięsem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchwi 2 szt.
pora 1 szt.
czerwonej papryki 2 szt.
fasolki szparagowej 15 dag
łopatki bez kości 40 dag
masła 1 łyżka
pietruszki pęczek
Ramy Cremefine Profi do gotowania 50 ml
koncentratu pomidorowego 5 łyżek
bulion 1 kostka
kalafior 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jednogarnkowa potrawa z kalafiorem i mięsem

Mięso oczyścić, umyć i ugotować w bulionie do miękkości. Ostudzić, a następnie pokrajać w kostkę. Warzywa oczyścić, opłukać i osuszyć. Kalafior ugotować osobno w osolonej wodzie (nie może być zbyt miękki), ostudzić i podzielić na różyczki. Marchew, pora, paprykę pokroić wedle uznania i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać fasolkę pokrojoną na małe kawałki, podlać bulionem i dusić pod przykryciem tak długo, aż warzywa będą miękkie. Dodać mięso i różyczki kalafiora. Składniki dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Całość zaprawić śmietaną i koncentratem pomidorowym. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 01.04.2012 22:28
super
buksiak12 19.09.2010 11:47
interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak