Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć i ugotować w bulionie do miękkości. Ostudzić, a następnie pokrajać w kostkę. Warzywa oczyścić, opłukać i osuszyć. Kalafior ugotować osobno w osolonej wodzie (nie może być zbyt miękki), ostudzić i podzielić na różyczki. Marchew, pora, paprykę pokroić wedle uznania i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać fasolkę pokrojoną na małe kawałki, podlać bulionem i dusić pod przykryciem tak długo, aż warzywa będą miękkie. Dodać mięso i różyczki kalafiora. Składniki dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Całość zaprawić śmietaną i koncentratem pomidorowym. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesujący przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !